13. 5. 2012

Paper box - DIY

Ak by ste chceli niekoho obdarovať a nemáte po ruke vhodnú škatuľku, tak si ju jednoducho vytvorte :) Škatuľky je vhodné použiť aj ako dekoráciu do interiéru, ale vtedy je vhodné vytvoriť škatuliek viac v jednej farbe, vo viacerých odtieňoch , prípadne do detskej izby, alebo interiéru z pohľadového betónu v rôznych farbách :)
Budete potrebovať: farebný tvrdší papier, nožničky, ceruzku, pravítko, lepidlo
Z papiera vystrihnete podobnú šablónu ako je na obrázku , veľkosť štvorcov 7,5x7,5cm, jednotlivé trojuholníky dostanete linkou vedenou od polovice štvorca (3,75cm) do stredu.
Podobne vytvoríte aj vrchný diel škatuľky, ale nezabudnite dodržať mierny odskok aby bola škatuľka ľahko uzatvárateľná, ( štvorec 8x8 cm). Aby sa vám hrany jednoduhšie ohýbali, priložte papierovú šablónu na okraj stola a pomôžte si z vrchnej strany pravítkom :).
Lepidlo nanášajte na vytvorené trojuholníky, jednotlivo. Je vhodné použiť sekundové lepidlo ak používate tvrdší papier, škatuľka sa tak nerozpadáva a hneď spoľahlivo drží :).
Trojuholníky vo vnútri škatuľky
Hotová škatuľka :)
Škatuľky
Vytvorenú škatuľku si môžete prizdobiť čímkoľvek, ja som zvolila papierovú origami mašlu :) Veľa štastia pri majstrovaní! :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára